lawry street

images

information

text + drawings

Location : Northcote, VIC

Design Team : Ohlo Studio in collaboration with Ha

Photo Credits : Kristoffer Paulsen

'Lawry Street' consisted of an extension with new living and wet areas and a new studio structure in the garden. The warm materials and relaxed atmosphere are reflective of the client - a down to earth family with wide ranging interests.

The new exterior works are a reinterpretation of the existing weatherboard language. The living room incorporates a high-light north window allowing winter sun to bathe the living areas and provide natural heating in cooler months.

We intentionally minimised and framed the exterior views, reducing glass expanses on the southern façade while still creating a connection to the rear yard. The extension of the brick plinth from the interior to exterior was designed to physically and visually connect inside and out.